2013. január 27., vasárnap

Maluka

Kezdeti nehézségek után ( nehezen értelmeztem a mintát különösen a rövidített sorokat) nagyon meg szerettem kötni. Haladós, látványos kendő és pont az a fazon, amit elég csak a nyakamba teríteni, hordható nem csúszik le nem kell állandóan igazgatni rendesen áll, egyszóval kellemes viselet.

Három mintával rövidebbre készítettem az eredetinél a 400 méteres fonalgombóc végett az eredeti minta 430 métert ír . Ravelyn ingyenes Bea Schmidt tervezte, magyar leírás van hozzá.


Eredeti mintától még annyiban tértem el, hogy három sor lusta után fejeztem be és viszonylag szorosan.


Így nem pöndörödik a széle.


Szerintem lesz még Maluka kendőm az ismerőseimnek is:))

2013. január 18., péntek

Csörgős, zörgős bevásárló szatyrok helyett

.Horgoltam:)
"őko" szatyrot akartam írni, de nem fedné a valóságot a cím, mivel 100% műszálas fonalból készült.
Most kellene egy hozzá értő szakavatott személy, aki eltudná nekem érthetően mondani most ez jobb, mint a csörgős tasakok vagy ez is ugyanolyan környezet szennyező?! 

Méretes bevásárló táskát sikerült kihoznom   10dkg fonalból, sőt béleltem is így reményeim szerint bírja a srtapát, csak én tudjam cipelni.  Igazság szerint nem sokat kell kézben vinni. A mi városunkban sokan kerékpárral járunk, dolgozni, bevásárolni, piacra

2013. január 6., vasárnap

Nyakmelegítő

ajándéknak készült de,  sokat gondolkodtam mutassam-e? Rosszul sikerült fotókat készítettem a háttér sem jó, modellem sincs újabban:(  Viszont a saját elképzelésem - valósítottam meg, mivel eléggé hosszú kétszer is körbelehet tekerni. Ezért úgy akartam ne legyen  színe és fonákja. Nem teljesen egyforma a két oldala, de ez  szerintem, alig látszik és itt jön a rossz fotó, sőt a  fonákot le sem fényképeztem:( 




Alize Cashmira  Fine egy gombócnál kicsit több ment bele, ha jól emlékszem 3-as tűvel kötöttem.
Jó ruganyos kellemes tapintású a fonal.