2012. február 25., szombat

Lucien-Henri Weiluc plakátja

Le frou-frou néven jelent meg az 1900-as évek elején (lehet 1890-es években) nem vagyok teljesen biztos benne. Nekem megtetszett ez a Vintage poszter és mikor megláttam x-szemes hímzésre kivitelezve azonnal megszereztem.


Karácsony előtt böktem bele párat, most a kötött pulcsi fáradalmait pihenve újra elővettem.



Telibe van hímezve 135x170  így keretezett kép lesz belőle,   talán még a felénél tartok és  úgy érzem kezd elegem lenni Frou-frou kisasszonyból valószínű parkoló pályán köt ki egy időre. Különben most már látom nem nagyon hasonlít az eredeti nyomatra

2012. február 17., péntek

Napok óta gondolkodom felrakjam?

a blogoldalamra ezt a pulcsit......? Nehezen szántam rá magam mivel nem a legtökéletesebb  kötésem, viszont meleg, puha, kényelmes olyan ellazulós. Lehet benne a szabadidőmben  lustálkodni, kötni, horgolni .......Fonal  Ágnestől 50dkg mind benne van és alig lett elég a végen igen siettem nehogy  az egyik ujja rövidebb legyen mert kevés lesz a fonal:) 

 eredeti szín
 talán  a fehér háttér miatt sötét, most nézem ezen a fotón tényleg rövidebbnek látom az ujját:D
A nyaka részt is kámzsásra képzeltem el, viszont nem akartam már rendelni hozzá egy gombóc fonalat így lett ez a szerényebb megoldás.
Száz szónak is egy  a vége azért szánok rá egy bejegyzést mert kétszer kötöttem meg. Szandi mellénye nagyon haladt és úgy képzeltem ezt is azzal a kötőtűvel készítem, hogy hamar készen legyek vele (8,5) na ehhez a fonalhoz 7-es való mivel a vastagabb tűvel a kötéstől, nagyon megnyúlt.(az egész család kitelelhetett volna benne) Erre csak akkor jöttem rá mikor össze illesztettem az elejét és hátát. Kisebb 7-es tűm nem volt kéznél ezért rendeltem egyet és átkötöttem az egész pulcsit. A nagy hideg télre el is készült így nem fáztam hólapátolás és söprés közben.
Egyenlőre nem szeretnék  csak könnyen és hamar elkészíthető kendőket, sálakat kötni , horgolni sőt újra x-szemest hímzek.